Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Klops

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone 1 kg
jajko 2 szt
bułka czerstwa 1 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat
Majeranek suszony Prymat
Pieprz biały mielony Prymat
sól do smaku
czosnek
jajko ugotowane na twardo 5 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Klops

Mięso mielone doprawić do smaku - tak jak na kotlety - według własnego uznania. Dodać czerstwą bułkę i wyrobić dodając surowe jajka i bułkę tartą. Doprawić solą pieprzem i czosnkiem. Jajka 5 sztuk ugotować na twardo, obrać i pozostawić w całości do wystudzenia. W blaszcze tzw. keksówce ułożyć połowę mięsa włożyć jajka i przykryć resztą mięsa. Piec w piekarniku w temperaturze ok. 160 stopni ok. 50 minut. Można podawać na ciepło lub można jeść na zimno do chleba.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak