Przepis i sposób przygotowania na: Klasyk czyli wuzetka
Ciasto przelać do wyłożonej papierem formy ( 24 cm na 35 cm, piec w temp. 180st około 35 minut.
Żelatynę zalać 4 łyżkami zimnej wody i po napęcznieniu podgrzewać do rozpuszczenia się żelatyny, następnie przestudzić.
Śmietanę ubić na sztywno z dodatkiem cukru pudru na koniec delikatnie połączyć z przestudzoną żelatyną, odstawić na kilka minut do lodówki, aby śmietana troszkę zgęstniała.
Upieczone ciasto przeciąć na dwa placki i dokładnie nasączyć je kawą wymieszaną z wiśniówką, dolny placek posmarować dżemem na nim wyłożyć prawie całą śmietanę bo musimy zostawić niewielka ilość do dekoracji, przykryć drugim plackiem i po wierzchu polać rozpuszczoną czekoladą wymieszaną z mlekiem, warstwa czekolady ma być wyraźnie wyczuwalna, ozdobić różyczkami z bitej śmietany.