Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kiszone ogórki

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ogórki 1 kg
chrzan 1 szt
liść chrzanu 1 szt
koper 1 szt
ząbek czosnku 4 szt
liście czarnej porzeczki 8 szt
liście wiśni 8 szt
woda 2 litr
sól 3 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Kiszone ogórki

Ogórki umyć i moczyć w zimnej wodzie 30 min. Przygotować 4 duże słoiki. Do każdego słoika dodać po jednym obranym ząbku czosnku, kawałku obranego korzenia chrzanu, kawałku liścia chrzanu, po dwa liście z wiśni i z czarnej porzeczki oraz dodać kawałek kopru z nasionami. Do tak przygotowanych słoików wkładać ogórki, układając je obok siebie. Wodę zagotować z solą i zalać nią ogórki w słoikach, które następnie zakręcić i odstawić do spiżarki do zakiśnięcia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 05.05.2014 22:52
Też tak robię.
Adam/ZUB3R 19.09.2013 20:04
bardzo lubię
ppaulina 25.07.2013 19:22
też już robiłam
JOANNA16 23.07.2013 15:08
pyszne ogóreczki
gosia56 21.07.2013 21:38
robię podobnie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak