Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kiszona kapusta z marchewką i pieczarkami

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta kiszona 1 kg
smalec 1 łyżka
cukier 1 łyżeczka
pieczarki 60 dkg
marchewka
mąka 2 łyżki
łopatka bez kości 30 dkg
olej do smażenia
sól
pieprz
Ziele angielskie całe Prymat 5 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Kiszona kapusta z marchewką i pieczarkami

Kroki postępowania

1
Pieczarki obieramy, kroimy i dusimy na oleju przez 15 minut.
Krok 1 - Kiszona kapusta z marchewką i pieczarkami foto
2
Mięso dokładnie pukamy. Kapustę siekamy, zalewamy wodą, dodajemy mięso, startą marchewkę, smalec, cukier oraz przyprawy. Doprowadzamy do wrzenia i dusimy na wolnym ogniu ok. godziny.
Krok 2 - Kiszona kapusta z marchewką i pieczarkami foto
3
Mięso wyciągamy z kapusty. Z wody i mąki robimy zawiesinę i wlewamy do gotującej się kapusty. Gotujemy jeszcze przez 2 minuty, aby mą ka straciła surowy smak.
Krok 3 - Kiszona kapusta z marchewką i pieczarkami foto
4
Do ugotowanej kapusty dodajemy uduszone pieczarki.
Krok 4 - Kiszona kapusta z marchewką i pieczarkami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

romanrafal
romanrafal 23.02.2014 08:17
smaczna kapusta
Pani Domu 17.02.2014 11:35
bardzo fajne smaki
anemon 25.06.2013 13:30
Apetyczny pomysł na kapustę.
alaaa 03.05.2013 11:57
smaczna i pachnąca pieczarkami
Bernadeta1 26.04.2013 09:00
też taką robię,smaczna
olkaaa 26.03.2013 07:30
smaczna i zdrowa
Łukasz15 13.01.2013 13:40
Pyszna
Wafelek2601 09.01.2013 10:30
Taką lubię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak