kiszka z ziemniakami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kiszka

    2-3 sztuki
  • kapusta kiszona

    0,5 kg
  • ziemniaki

    1 kg
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1. Kiszkę wyciągamy z flaka i smażymy - można doprawić do smaku majerankiem, solą.
2. Ziemniaki gotujemy , potem dusimy z cebulką i tłuszczem.
3. Kapustę kiszoną gotujemy ( przepis na kapustę w mojej księdze).

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Margo1 26.06.2013 11:27
nie jadłam
IwonaDD 05.01.2013 22:35
bardzo ciekawe i tradycyjne danie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat