Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kisiel wiśniowy (domowy)

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wiśnie 400 gram
woda 1 litr
cukier 3 łyżki
mąka ziemniaczana 3 łyżki

Porada

Jeśli lubicie gęsty kisiel - użyjcie 4 łyżek mąki ziemniaczanej.

Przepis i sposób przygotowania na: Kisiel wiśniowy (domowy)

Wiśnie umyć, wydrylować i przełożyć do garnka.
Następnie dodać cukier i wodę (około 100 ml zostawić do wymieszania z mąką).
Całość gotować przez 2-3 minuty.
Po tym czasie owoce połączyć z mąką ziemniaczaną - rozmieszaną w pozostawionej wodzie.
Kisiel zamieszać, zagotować i zdjąć z ognia.
(Powinien zgęstnieć. Jeśli jednak tak się nie stało - należy dodać odrobinę mąki.)
Kisiel spożywać na ciepło lub po ostudzeniu - wg gustu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 02.02.2017 20:58
Robię tak.
Klausia 09.08.2016 22:00
Robię taki
Diana Rusiłowicz 02.08.2016 00:44
To ja podsyłam porcyjkę ;)
Diana Rusiłowicz 02.08.2016 00:44
Zgadza się :)
Bernadeta1 01.08.2016 15:59
domowy zawsze smaczniejszy
Mysiunia 01.08.2016 13:31
zjadłabym z przyjemnością :)
AZgotuj 01.08.2016 12:08
przepyszny, domowy to jest to ! :)
Madzai 01.08.2016 11:44
Bardzo dobre :)
agaK. 01.08.2016 11:23
Wygląda wykwintnie:)
w mojej kuchni 01.08.2016 10:50
apetycznie podany
Ola1984 01.08.2016 10:37
Pysznie wygląda :)
Aleksandra/Olcia 01.08.2016 09:28
pyszności
gosia56 01.08.2016 09:25
na pewno pyszny ;)
Futka 01.08.2016 09:24
Przepyszny domowy kisiel :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak