Składniki
kostka
kg
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
dużej łyż.
duża łyż.
ml
mała puszka
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
porzeczki czerwone
400 gram po obraniu -
cukier
2 łyżki -
woda
0,5 szklanki -
mąka ziemniaczana
1 łyżka -
bita śmietana
do podania -
owoce
świeże do dekoracji
Przepis i sposób przygotowania Kisiel porzeczkowy
Kroki postępowania





Tak przygotowany przelewamy do przygotowanych salaterek i pozostawiamy do ostygnięcia.
Przed podaniem dekorujemy bitą śmietaną i świeżymi owocami. Śmietanę dodatkowo posypujemy delikatnie cynamonem. Podajemy!
Ponieważ najczęściej robię go dla moich dzieci podaje go na zimno, by nie poparzyły języczków:). Można go jednak podawać także na ciepło.![]()
Komentarze (23)
Załaduj więcej komentarzy (13)