Kimbab

Kimbab

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

g

kg

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ryż

    2 szklanki
  • ocet

    2 łyżki
  • cukier

    1 łyżka
  • marchew

    2 sztuki
  • ser żółty

    100 gram
  • szynka

    40 gram
  • ogórek zielony

    1 sztuka
  • nori

    5 płatów
  • sos sojowy ciemny

    3 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Kimbab foto
Ryz gotuję w wodzie z octem.
Krok 2 - Kimbab foto
Gotowany ryż bez studzenia nakładam na płat alg.
Krok 3 - Kimbab foto
Następnie na ryżu układam pokrojonego wzdłuż ogórka i paski sera.
Krok 4 - Kimbab foto
Po czym nakładam pokrojoną w paski szynkę i ugotowaną w wodzie z cukrem marchew pokrojoną w paski.
Krok 5 - Kimbab foto
Całość zwijam delikatnie całość dociskając. Następnie kroję całość na porcje i pozostawiam do wystudzenia.
Krok 6 - Kimbab foto
Przestudzonego kimbaba nakładam na talerz i podaję z sosem sojowym.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

agnieszka214

01.07.2017 20:57
Fajna nazwa

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat