Kiełbaski w sosie pomidorowym

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kiełbasa śląska

    60 dkg
  • mąka

    2 łyżeczki
  • margaryna

    4 dkg
  • woda

    1/2 litra
  • koncentrat pomidorowy

    2 łyżki
  • natka pietruszki

  • bulion

    1 kostka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Margarynę roztopić, dodać do niej mąkę i zrobić zasmażkę. Przygotowaną zasmażkę rozprowadzić wodą i zagotować. Dodać kostkę bulionową i koncentrat. Kiełbaski pokroić w plasterki i zagotować. Posypać natką pietruszki.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (11)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
IlonaAlbertos 08.03.2014 21:38
Ciekawy pomysł.
IwonaDD 23.07.2013 14:29
muszą być smaczne
caralajna 22.07.2013 07:17
na pewno smaczne
IZABELA29 09.12.2012 14:20
dobre tez z parówkami
ben-ka 08.12.2012 20:09
szybkie jedzonko:)
RenataZ-et 18.10.2012 22:24
świetne
Elżbieta17 25.08.2012 14:50
super pomysł na kiełbaskę:)
Anna138 07.06.2012 23:26
super
Monika193 13.12.2011 08:19
pyszne
berys18 27.11.2011 13:58
fajne klopsiki

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat