Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kiełbaski na grilla we własnej przyprawie

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kiełbasa 500 g
olej
pieprz
sól
kolendra
oregano
papryka mielona

Przepis i sposób przygotowania na: kiełbaski na grilla we własnej przyprawie

W odrobinie oleju mieszamy pieprz, sól, kolendrę, oregano i paprykę mieloną. Najlepiej w proporcjach 1:1. Jeżeli ktoś lubi bardziej ostro to proponuję dodać chilli. Marynata musi być gęsta, więc lepiej stopniowo dodawać olej do przypraw. Następnie kiełbaski nacinamy i kładziemy na grilla, smarując je nasza marynatą. Za każdym razem gdy obracamy kiełbaski smarujemy je naszym specyfikiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Aneta25 15.09.2012 13:26
ciekawa marynata

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak