kiełbaska po węgiersku

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kiełbasa podwawelska

    2
  • cebula

    6 dużych
  • papryka zielona

    6 sztuk
  • papryka żółta

    6 sztuk
  • papryka czerwona

    6 sztuk
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kiełbasę, i paprykę pokroić w kostkę. Kiełbaskę podpiec na patelni i wrzucić do rondla, paprykę również tylko podpiekać na patelni pod przykrywką około 10 min i przełożyć do rondla z kiełbaską. Cebulę przekroić na pół i następnie w piórka zeszklić na patelni po przykrywką i dodać do kiełbaski i papryki. Wszystko wymieszać wlać szklankę rosołu( może być z kostki) i gotować na wolnym ogniu 15 min. Następnie dodać 2 średnie słoiczki koncentratu pomidorowego, sól, pieprz, paprykę ostrą do smaku i gotować około 10 min. Smacznego.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
kielcok1 11.01.2012 15:42
bardzo lubię
gacopierz23 06.10.2010 11:54
smaczne, przypomina mi troszeczkę leczo
marta639 17.09.2010 18:36
Polecam
Aleksandra55 30.08.2010 15:43
Pychotka :)
Zofia12 28.04.2010 20:42
To musi być niesamowicie smaczne, wypróbuję!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat