Kiełbasa smażona w sosie korniszonowym po staropolsku

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kiełbasa biała

    2
  • bułka czerstwa

    kawałek
  • korniszony

    3
  • masło

    1/2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Kiełbasa smażona w sosie korniszonowym po staropolsku foto
Białą kiełbasę zalewam taką ilością wody, aby ją przykryła. Stawiam rondelek na ogień.
Krok 2 - Kiełbasa smażona w sosie korniszonowym po staropolsku foto
Gotuję na średnim ogniu do momentu wyparowania wody (uważajmy, aby kiełbasa się nie przypaliła). Gdy wody ubędzie dodajemy masło.
Krok 3 - Kiełbasa smażona w sosie korniszonowym po staropolsku foto
Na maśle na mniejszym już ogniu kiełbaski rumienimy.
Krok 4 - Kiełbasa smażona w sosie korniszonowym po staropolsku foto
Usmażoną kiełbasę wyjmuję a do rondelka wsypuję startą bułkę. Chwilę smażę i dodaję pokrojone w kostkę ogórki konserwowe. Mieszam, smażę kilku minut i gotowe.
Krok 5 - Kiełbasa smażona w sosie korniszonowym po staropolsku foto
Kiełbaski podaję z gęstym sosem korniszonowym. Smacznego.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
ewelinapac 13.02.2013 06:55
Fajny pomysł ciekawe jak smakuje taka kiełbaska , na pewno bardzo smaczna
IZABELA29 13.01.2013 19:30
pyszna propozycja
caralajna 22.08.2012 09:02
dzięki za pomysł na danie dla mojej drugiej połowy :)
ziutula 21.08.2012 10:17
dla mnie smakowite danie..

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat