Ketchup z chili

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • papryka czerwona

    8 szt
  • papryczki chili

    8 szt
  • czosnek

    1 główka
  • cukier

    25 dag
  • olej

    1 szklanka
  • przecier pomidorowy

    1/2 szklanki
  • Liść laurowy suszony Prymat

    2 szt
  • ziele angielskie

  • ocet

    50 ml
  • sól

  • pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Papryki myjemy, kroimy, a następnie mielimy- przekładamy do garnka.
Dodajemy olej, ocet, przecier pomidorowy i cukier- gotujemy pół godziny- następnie dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek i przyprawy- gotujemy jeszcze 20 minut.
Nakładamy do słoików- zakręcamy.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (12)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
kanu83 05.11.2013 19:05
super sprawa
m1monika 14.10.2013 09:21
fajny przepis :-)
adam1f 31.07.2012 06:04
dobry
Dorota37 13.06.2012 08:47
pewnie nieźle pali
Joanna108 25.05.2012 20:56
lubię ostre rzeczy
IrenaM 05.03.2012 22:04
brzmi ostro
Angelika10 14.12.2011 22:59
Ostre.
kasienka23 05.12.2011 10:57
swietny przepis
Dorota59 06.11.2011 13:00
rewelacyjny ten przepis
Natalia40 21.10.2011 19:29
ostroooo

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat