Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ketchup bananowy

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

banan 4 szt
mango 1 szt
Imbir mielony Prymat 1 łyżka
chili 1 łyżeczka
Kurkuma mielona Prymat 1 łyżeczka
cukier 1 łyzka
ząbki czosnku 3-4
cebula biała 1 szt
ocet winny 2 łyżki
sól do smaku
olej do smażenia

Porada

Ketchup bananowy pochodzi z Filipin.Bardzo dobrze komponuje się z owocami morza, rybami, krabami, kurczakiem czy wieprzowiną. może też być stosowany do burgerów, pizzy lub frytek.

Przepis i sposób przygotowania na: Ketchup bananowy

Obieramy cebulę , kroimy w kostkę , wrzucamy do rondla , podsmażamy na oleju.Obieramy czosnek , wrzucamy do cebuli.Dodajemy obrane , pokrojone banany oraz mango , dusimy razem , mieszamy cały czas.Doprawiamy przyprawami i solą .Gotujemy aż ketchup zgęstnieje .Wlewamy na konic ocet , mieszamy , przelewamy do słoika.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak