Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
pierś z indyka
30 dkg -
ogonówka wędzona -plastry
15 dkg -
marynata
-
Przyprawa do drobiu po myśliwsku Prymat
-
Papryka słodka mielona Prymat
-
czosnek przeciśnięty przez pra
1 ząbek -
Pieprz cytrynowy mielony Prymat
-
żurawina
-
oliwa
4 łyżki
Sposób przygotowania
Wszystkie składniki marynaty umieścić w plastykowym pojemniku, dokładnie wymieszać.
Włożyć mięso do marynaty, zamknąć pojemnik, wymieszać. Odstawić na 30 minut.
Plastry mięsa zawinąć na około plasterkami ogonówki, nabić na patyczki.(po jednym)
Umieścić na rozgrzanym grillu, opiekać około 5-8 minut z każdej strony.
Po przewróceniu na drugą stronę umieścić na mięsie po kilka suszonych żurawin.
Smacznego !!
Komentarze (19)
Nie masz konta? Zarejestruj się
Załaduj więcej komentarzy (9)