Kęski indyka z grilla

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pierś z indyka

    30 dkg
  • ogonówka wędzona -plastry

    15 dkg
  • marynata

  • Przyprawa do drobiu po myśliwsku Prymat

  • Papryka słodka mielona Prymat

  • czosnek przeciśnięty przez pra

    1 ząbek
  • Pieprz cytrynowy mielony Prymat

  • żurawina

  • oliwa

    4 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso umyć podzielić na kawałki o bokach około 5 centymetrów.
Wszystkie składniki marynaty umieścić w plastykowym pojemniku, dokładnie wymieszać.
Włożyć mięso do marynaty, zamknąć pojemnik, wymieszać. Odstawić na 30 minut.
Plastry mięsa zawinąć na około plasterkami ogonówki, nabić na patyczki.(po jednym)
Umieścić na rozgrzanym grillu, opiekać około 5-8 minut z każdej strony.
Po przewróceniu na drugą stronę umieścić na mięsie po kilka suszonych żurawin.
Smacznego !!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (19)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Dorian 26.02.2014 22:50
pyszne jedzonko
IZABELA29 26.02.2014 17:12
apetycznie podane
barbara11561 26.02.2014 12:35
bardzo pysznie podane:)
Seba 09.12.2013 08:31
bardzo smaczne
Katarzyna59 19.10.2013 07:53
przepyszne,
Ania67 19.09.2013 07:48
Rewelacja- w sam raz dla mnie
magduś83 17.09.2013 15:25
jakie pyszności na talerzu :)
czekoladka_m 20.08.2013 14:56
Ale pyszności:) Tylko siadać i się zajadać;)
m1monika 07.07.2013 23:49
super przepis :-)
Malinka 02.07.2013 21:18
To ja poproszę taki kąsek:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat