Keks jabłkowy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jabłka

    2 kg
  • cukier kryształ

    2 szklanki
  • mąka pszenna

    4 szklanki
  • jaja

    6 sztuk
  • proszek do pieczenia

    2 łyżeczki
  • olej

    6 łyżek
  • orzechy

    1 szklanka
  • rodzynki

    1/2 szklanki
  • soda oczyszczona

    2 łyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Keks jabłkowy foto
Jabłka obrać ze skórki pokroić i zasypać cukrem, pozostawić ok 1 godz aż puści sok
Krok 2 - Keks jabłkowy foto
Gdy jabłka puszcza sok dodać jajka i olej wymieszać
Krok 3 - Keks jabłkowy foto
Orzechy pokroić drobno dodać do jabłek
Krok 4 - Keks jabłkowy foto
Dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i sodą wszystko dokładnie wymieszać.
Krok 5 - Keks jabłkowy foto
Ciasto wylać na blachę wyłożoną papierem.
Krok 6 - Keks jabłkowy foto
Piec w temperaturze 180 C ok 40-50 minut

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (24)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
ankaryba 15.12.2013 15:00
pyszny :-)
pajbek 12.10.2013 22:42
Fajne ciacho :-)
Beata23 04.06.2013 10:23
fajne ciasto
Jodaj 02.04.2013 18:38
extra , super
dorotka0000025 31.08.2012 14:27
pycha
caralajna 28.08.2012 08:20
fajny, jak z jabłkami to na pewno nie jest mdły, mniam
IKrakowianka 22.08.2012 21:35
Uwielbiam
Anna152 07.07.2012 07:54
pysznosci
jeta72 17.05.2012 09:21
pyszny
Rybciia 10.05.2012 13:04
super!!!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat