Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

keks

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jaja 5 sztuk
margaryna 1 kostka
cukier 1 szklanka
mąka pszenna 3 szklanki
proszek do pieczenia 20 g
bakalie 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: keks

Kroki postępowania

1
Jajka ucieramy z cukrem. w oddzielnej misce miksujemy margarynę i dodajemy do nie jajka z cukrem i następnie mąkę z proszkiem cały czas miksując
Krok 1 - keks foto
2
bakalie oprószyć odrobiną mąki
Krok 2 - keks foto
3
i dodać do masy, dokładnie wymieszać łyżką. Następnie wylać na keksówkę i piec ok. 1 w temp. 170 stopni.
Krok 3 - keks foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak