Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

keczup z cukinii- na kanapki, do grilla, do słoika

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukinia 1500 g
cebula 500 g
ocet 1 szkl
cukier 500 g
koncentrat pomidorowy 200 g
Przyprawa curry orientalna Prymat 1 łyżeczka
pieprz 1 łyżeczka
sól 1 łyżka
Papryka ostra mielona Prymat 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: keczup z cukinii- na kanapki, do grilla, do słoika

Cebulę i cukinię zmiksować i odstawić do lodówki na 6 godzin lub dłużej. Przekładamy do rondla z grubym dnem, dodajemy ocet i cukier, gotujemy 20 minut. Dodajemy po tym czasie resztę składników i gotujemy jeszcze minimum kwadrans. Przekładamy gorący do słoików, zakręcamy i odstawiamy. Jeżeli damy do słoików gorący, nie trzeba pasteryzować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pestka 04.10.2013 08:01
bardzo ciekawa propozycja
sylwia_mc 03.10.2013 10:44
fajny przepis
Magula 03.10.2013 10:07
ciekawy przepis, z cukinii dużo różnych rzeczy juz robiłam ale keczupu jeszcze nie
Ania321 03.10.2013 09:21
fajny pomysł :)
iziona 03.10.2013 08:59
Ja próbowałam od znajomej był pyszny w tym roku już nie, ale na drugi na pewno będę robić.
sara1 03.10.2013 07:48
bardzo fajny przepis
Monika58 03.10.2013 00:34
ciekawy przepis
Trzy talerze 02.10.2013 23:50
Kechup z cukini, chyba tez muszę zrobić bo brzmi dobrze
EWI 02.10.2013 23:20
wygląda apetycznie
Cranberry 02.10.2013 23:13
Fajny keczupik

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak