keczup z cukinii- na kanapki, do grilla, do słoika

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cukinia

    1500 g
  • cebula

    500 g
  • ocet

    1 szkl
  • cukier

    500 g
  • koncentrat pomidorowy

    200 g
  • przyprawa curry

    1 łyżeczka
  • pieprz

    1 łyżeczka
  • sól

    1 łyżka
  • papryka ostra mielona

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cebulę i cukinię zmiksować i odstawić do lodówki na 6 godzin lub dłużej. Przekładamy do rondla z grubym dnem, dodajemy ocet i cukier, gotujemy 20 minut. Dodajemy po tym czasie resztę składników i gotujemy jeszcze minimum kwadrans. Przekładamy gorący do słoików, zakręcamy i odstawiamy. Jeżeli damy do słoików gorący, nie trzeba pasteryzować.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (10)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
pestka 04.10.2013 08:01
bardzo ciekawa propozycja
sylwia_mc 03.10.2013 10:44
fajny przepis
Magula 03.10.2013 10:07
ciekawy przepis, z cukinii dużo różnych rzeczy juz robiłam ale keczupu jeszcze nie
Ania321 03.10.2013 09:21
fajny pomysł :)
iziona 03.10.2013 08:59
Ja próbowałam od znajomej był pyszny w tym roku już nie, ale na drugi na pewno będę robić.
sara1 03.10.2013 07:48
bardzo fajny przepis
Monika58 03.10.2013 00:34
ciekawy przepis
Trzy talerze 02.10.2013 23:50
Kechup z cukini, chyba tez muszę zrobić bo brzmi dobrze
EWI 02.10.2013 23:20
wygląda apetycznie
Cranberry 02.10.2013 23:13
Fajny keczupik

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat