Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kebab z sosem i pitą

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sałatka z pekińskiej
pierś z kurczaka 1 sztuka
panierka do drobiu pikantna
sól
pieprz
przyprawa do kebaba 1 łyżka
tortilla 6 sztuk
mleko 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Kebab z sosem i pitą

Kroki postępowania

1
1. Na samym początku robimy sałatkę. Przepis na nią znajdziecie tutaj http://www.doradcasmaku.pl/przepis/273182/salatka-z-pekinskiej-z-jogurtem-i-majonezem.html
Krok 1 - Kebab z sosem i pitą foto
2
2. mięso kroimy w paski i moczymy około 30 minut w mleku.
Krok 2 - Kebab z sosem i pitą foto
3
3. Kawałki mięsa doprawiamy solą, pieprzem i przyprawą do kebaba. Każdy kawałek panierujemy w panierce.
Krok 3 - Kebab z sosem i pitą foto
4
4. Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy każdy kawałek kurczaka ze wszystkich stron.
Krok 4 - Kebab z sosem i pitą foto
5
5. Placki tortilla wystarczy podgrzać. Układamy na każdym porcję sałatki i kawałki mięsa. Zwijamy i można zajadać.
Krok 5 - Kebab z sosem i pitą foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 04.03.2014 00:30
Lepszy od kupnego.
Milena87 17.04.2013 19:08
ale bym takiego zjadła, palce lizać :)
meg1984 15.04.2013 20:22
domowe najlepsze
aisza1 15.04.2013 09:51
mniam mniam
Magda24 05.03.2013 16:57
pycha kebab
kala9287 05.03.2013 14:24
bardzo smacznie to wygląda, na pewno tez tak smakuje

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak