kawowy krem z serem ricotta

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ser ricotta

    250 g
  • śmietana 30%

    140 ml
  • cukier

    4 łyżka
  • rum

    6 łyżka
  • rodzynki

    4 łyżka
  • kawa

    6 mocny napar z
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Serek ricotta ubić razem z cukrem. Dodać przestudzona kawę, rum oraz rodzynki. Śmietanę ubić. Połączyć z masą kawową. Przełożyć do pucharków i schłodzić ok 2 godz. w lodówce.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat