Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kawowe brownie

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

czekolada deserowa 150 g
masło 150 g
kawa 2 espresso
jajko 4
cukier 1 szklanka + 1 łyżka
likier kawowy 40 ml
sól do smaku
mąka pszenna 1 szklanka
kakao 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Kawowe brownie

Mąkę przesiać przez sitko, dodać kakao, wymieszać. Masło, espresso i czekoladę umieścić w garnku. Powoli podgrzewać od czasu do czasu mieszając do połączenia składników. Przestudzić. Jajka wymieszać z cukrem, solą i likierem kawowym. Połączyć z czekoladą i mąką. Ciasto przełożyć na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia.
Piec ok 25 minut w temp. 180 stopni.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ben-ka 14.07.2015 09:47
Też lubię takie słodkości.
Zdzisław 09.03.2015 20:32
takie słodkości lubię
Stenka 09.03.2015 16:59
smaczne ciacho
Sroczka 09.03.2015 16:58
Pyszne ciasto, zjadłabym kawałek.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak