Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
białko
4 sztuki -
cukier
3/4 szklanki -
mąka pszenna
1 i 1/2 szklanki -
proszek do pieczenia
1 łyżeczka -
olej
100 ml -
kawa rozpuszczalna
3 łyżeczki -
dżem
z czarnej porzeczki do przełożenia -
cukier puder
Sposób przygotowania
Ciasto przelewamy do wysmarowanej tłuszczem i wysypanej mąką keksówki o wymiarach 24,5 x 10 cm.
Pieczemy 35 minut w temperaturze 200 stopni C.
Studzimy. Następnie przekrawamy poziomo na pół, jedną połowę smarujemy dżemem i przykrywamy drugą połową. Całość oprószamy cukrem pudrem.
Komentarze (7)
Nie masz konta? Zarejestruj się