Kaszotto z warzywami i orzechami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • marchew

    2 szt
  • rzepa

    1 szt
  • cebula

    1 szt
  • orzechy włoskie

    pół szkl
  • rosół

    2 szkl
  • oliwa

  • pęczak

    1 szkl
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Na patelni rozgrzewamy oliwę i szklimy posiekaną cebulę.
Marchew obieramy, kroimy w zapałkę, rzepę w kostkę. Dodajemy do cebuli i chwile przesmażamy.
Dodajemy orzechy.
Dodajemy kasze chwile podsmażamy.
Wlewamy pierwsza szklanke rosołu i gotujemy mieszając aż kasza wchłonie wywar.
Dodajemy pozostały rosół i rózniez gotujemy az zostanie wchłonięty.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat