Jagodowa manna

Jagodowa manna

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Smaki dzieciństwa, prosta domowa manna do zrobienia w pięć minut. Owoce sezonowe takie jak mamy. Moja wersja bez cukru z miodem i dodatkiem ciastek.

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

g

kg

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

składniki manny

  • mleko 3,2%

    2 szklanki
  • kasza manna

    5 łyżek
  • jagody

    1 szklanka
  • maliny

    10 sztuk
  • jeżyny

    7 sztuk
  • mięta

    2 gałązki
  • ciastka zbożowe

    5 sztuk
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

W garnku zagotowuję mleko i wsypuję stopniowo kaszkę mannę cały czas mieszając. Można dodać cukier, ja nie dodałam. Jak zgęstnieje zdejmuję z ognia.

Jagody dokładnie płuczę. Do miseczek wykładam połowę kaszki, dodaję jagody i wylewam pozostałą kaszkę. Odstawiam do przestygnięcia.

Łyżkę jagód miksuję na sos. Kaszkę wyjmuję z miseczek, dekoruję malinami, jeżynami, jagodami i ciasteczkami, polewam sosem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat