Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kaszka kukurydziana zapiekana z jabłkiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kaszka kukurydziana 6 łyżek
mleko 1 szklanka
stewia 2 gałązki
mus jabłkowy
cynamon Prymat
orzechy włoskie garść

Przepis i sposób przygotowania na: Kaszka kukurydziana zapiekana z jabłkiem

Zagotować mleko ze stewią, wsypać kaszkę i gotować do zgęstnienia. Naczynie żaroodporne wysmarować masłem i wyłożyć połowę polenty. Na to porcję musu jabłkowego, kolejną porcję polenty i trochę musu na górę. Całość zapiec w piekarniku. Przed jedzeniem posypać orzechami.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Edita 04.10.2016 08:33
pyszny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak