Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kaszanka w papryce

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kaszanka ok. 40 dag
papryka 3 sztuki
boczek wędzony ok. 8 dag
jajko 2 sztuki
cebula 1 sztuka
żółty ser 4-5 plastrów
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Kaszanka w papryce

Paprykę przekroić na połowy, oczyścić i umyć. Wrzucić na wrzątek na ok 5 min. Wyjąć i osączyć. Boczek pokroić w drobną kostkę, przesmażyć a gdy pojawi się wytopiony tłuszcz dodać pokrojoną drobno cebulę i obraną z osłonek kaszankę. Przesmażyć razem i wbić jajka, doprawić do smaku.

Napełniać kaszanką połówki papryk, przykryć pociętym w paski serem i wstawić do piekarnika. Zapiekać do miękkości papryk.

Paprykę można "podpiec na pół" troszkę wcześniej i nie wrzucać już na wrzątek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pani Domu 23.11.2014 19:11
wygląda pięknie
Paolcia 02.02.2013 09:57
musi być bardzo dobre
paulina2157 02.02.2013 09:52
mniam kaszaneczka na ciepło
Ola1984 02.02.2013 09:32
Bardzo fajne danie.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak