Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kaszanka na ciepło z jajkiem

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kaszanka 3 szt
jajko 2 szt
pieprz
szczypiorek

Przepis i sposób przygotowania na: Kaszanka na ciepło z jajkiem

Kroki postępowania

1
Kaszankę obieramy z jelita, kroimy w plastry i wrzucamy na rozgrzaną teflonową patelnie,
Krok 1 - Kaszanka na ciepło z jajkiem foto
2
kaszankę podgrzewamy aby się ładnie rozeszła,
Krok 2 - Kaszanka na ciepło z jajkiem foto
3
wbijamy jajka i dokładnie mieszamy, doprawiamy pieprzem,
Krok 3 - Kaszanka na ciepło z jajkiem foto
4
na koniec dodajemy posiekany szczypior i mieszamy,
Krok 4 - Kaszanka na ciepło z jajkiem foto
5
Kaszankę podajemy posypując szczypiorkiem, serwujemy z pieczywem.
Krok 5 - Kaszanka na ciepło z jajkiem foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pestka 07.01.2014 08:49
tak przyrządzonej kaszanki jeszcze nie jadłam
jordi 21.03.2013 22:36
ciekawa odmiana dania
Magda24 22.02.2013 16:43
inne podanie kaszanki- zachęcająco wygląda :)
mysza75 22.02.2013 15:22
Z jajkiem nie jadłam ale czas spróbować :-)
babajaga1969 22.02.2013 12:12
jaka smaczna - kaszankę lubię, ale z jajkiem nie jadłam - wypróbuję :)
Gracer 21.02.2013 20:42
smaczne jedzonko
Rafał10 21.02.2013 19:07
pyszotka
gosia56 21.02.2013 18:14
nigdy tak jeszcze nie jadłam muszę zrobić.
Granita 21.02.2013 18:03
z jajkiem to jeszcze nigdy nie przyrządzałam
Alex_M 21.02.2013 18:03
ciekawe!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak