Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kaszanka marynowana w piwie

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kaszanka 4-5 szt
Chrzan śmietankowy Smak
Musztarda sarepska Prymat 2 łyżki
piwo 1,5 szkl
cebula

Przepis i sposób przygotowania na: kaszanka marynowana w piwie

Kroki postępowania

1
Przygotuj marynatę do kaszanki. Weź około 2 łyżki musztardy sarepskiej oraz około 1,5 szklanki piwa. Wymieszaj.
Krok 1 - kaszanka marynowana w piwie  foto
2
Następnie włóż do środka kaszankę.
Krok 2 - kaszanka marynowana w piwie  foto
3
Jeśli naczynie jest za małe, przełóż do większego, aby kaszanki całe były zakryte marynatą. Odstaw to na 30 minut.
Krok 3 - kaszanka marynowana w piwie  foto
4
Następnie kaszanki połóż na folię aluminiową, dodaj kilka plasterków cebuli.
Krok 4 - kaszanka marynowana w piwie  foto
5
Zawiń kaszanki, każdą osobno. Kaszanka lubi się rozpadać, dlatego na grilla najlepiej zawinąć ją w folię aluminiową, bądź wyłożyć na tackę.
Krok 5 - kaszanka marynowana w piwie  foto
6
Grilluj przez około 10-15 minut, aby kaszanka zbyt się nie rozpadła. Następnie wyjmij kaszankę. Jedz z dodatkiem chrzanu.
Krok 6 - kaszanka marynowana w piwie  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia1988 26.10.2014 18:54
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak