Kasza z twarogiem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kasza gryczana

    1/4 szkl
  • twaróg

    100 g
  • sól

  • pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kaszę gryczaną wsyp do rondelka, dodaj szczyptę soli i pół szklanki gorącej wody. Gotuj na wolnym ogniu, pod przykryciem ok 15 min aż kasza wchłonie płyn. Kasze zostaw do wystudzenia a potem przemieszaj widelcem. Twaróg przełóż do miseczki, rozetrzyj do widelcem a następnie wymieszaj z kaszą. Dopraw do smaku solą i świeżo mielonym pieprzem czarnym.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat