Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kasza z kruchymi warzywami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kaszy bulgur 250 gram
fasolki szparagowej 200 gram
mrożonego groszku zielonego 200 gram
pomidorów 300 gram
natki pietruszki 1 garść
świeżej mięty 1 garść
lód 2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Kasza z kruchymi warzywami

Kaszkę bulgur zalałam odmierzoną 700 ml wodą. Doprowadziłam do wrzenia,po czym zmniejszyłam gaz i gotowałam ok.12 minut do momentu wchłonięcia w kaszę wody. Do osobnego rondla wrzuciłam groszek wraz z pokrojoną na 2,5 cm kawałki fasolką.Zalałam wodą i dodałam soli .Zagotowałam.Odlałam wodę.Kaszę wymieszałam z warzywami oraz posiekanymi ziołami.Na koniec dodałam pokrojone na drobno pomidory. Wymieszałam. Podawałam kładąc 1-2 łyżki kaszy na 1 liść sałaty lodowej którą zawinęłam.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak