Kasza manna z żurawiną

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kasza manna

    50 g
  • żurawina

    100 g
  • woda

    165 g
  • cukier

    40 g
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Żurawinę umyć i wycisnąć z niej sok. Miazgę z żurawiny zalać wodą i zagotować. Dodać cukier. Gotować do wrzenia. Następnie wlać sok z żurawiny - całość ma mieć konsystencję syropu. Jeszcze raz zagotować do wrzenia. Wsypać kaszę. Gotować do wrzenia. Po ugotowaniu wystudzić.
Przed podaniem posypać cukrem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat