Kasza manna z sokiem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kasza manna

    3 łyżki
  • mleko 3,2%

    1 szklanka
  • cukier brązowy

    1 łyżeczka
  • sok malinowy

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Na małym ogniu gotujemy mleko z cukrem. Następnie dodajemy kaszę manną i mieszamy cały czas. Kasza nie może wykipieć więc trzeba uważać. Gotową kaszę wylewamy na talerze i lekko studzimy. Dodajemy po łyżce soku malinowego. Pyszne i szybkie śniadanie dla każdego. Polecam każdemu ten przepis.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat