Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kasza kuskus z bakaliami.

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kasza kuskus 1 szklanka
mleko 1 szklanka
woda zimna pół szklanki
cukier 2 łyżki
rodzynki 10 dag
mieszanka keksowa 5 dag
sól szczypta

Porada

Ten deser smakuje na ciepło jak i na zimno.

Przepis i sposób przygotowania na: Kasza kuskus z bakaliami.

1.Mleko zagotowujemy z wodą i szczyptą soli,następnie wsypujemy kaszę i cukier.Gotujemy na małym ogniu do zgęstnienia cały czas mieszając.
2.Do ugotowanej kaszy wsypujemy rodzynki i mieszankę keksową.
3.Następnie delikatnie mieszamy wszystkie składniki.
4.Nakładamy do miseczek i podajemy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Babeczka35 19.03.2017 19:10
Dziękuję:)
gusia1000 25.01.2015 01:17
Zdrowy posiłek.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak