Kasza jęczmienna z indykiem i papryką

Kasza jęczmienna z indykiem i papryką

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

g

kg

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kasza jęczmienna

    3 garści
  • filet z indyka

    250 gram
  • zioła prowansalskie

    1/2 łyżeczki
  • przyprawa do kurczaka

    1/2 łyżeczki
  • papryka czerwona

    1 sztuka
  • sól do smaku

    1/2 łyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Kasza jęczmienna z indykiem i papryką foto
Mięso z indyka umyć, osuszyć i pokroić w kostkę.
Krok 2 - Kasza jęczmienna z indykiem i papryką foto
Paprykę umyć, pokroić w kostkę i dodać do mięsa. Smażyć do miękkości składników, dodać przyprawy i zioła.
Krok 3 - Kasza jęczmienna z indykiem i papryką foto
Kaszę jęczmienną ugotować w osolonej wodzie.
Krok 4 - Kasza jęczmienna z indykiem i papryką foto
Kaszę odcedzić, podawać na ciepło z przygotowanymi dodatkami.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Edita

14.01.2017 09:23
fajny przepis

Franciszek

12.01.2017 13:09
dobre danie

bertpvd

11.01.2017 23:17
pyszne danie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat