Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kasza jaglana z jabłkami

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kasza jaglana 3/4 szklanki
mleko 2 szklanki
jabłka 1/2 kg
masło 3 łyżki
cukier 4 łyżki
cukier waniliowy 1 szt.
tłuszcz do formy
Bułka tarta klasyczna Prymat do formy

Przepis i sposób przygotowania na: Kasza jaglana z jabłkami

Wykonanie:
Mleko zagotować z 1 łyżką masła i z 2 łyżkami cukru, następnie wsypać kaszę i rozkleić. Jabłka obrać, zetrzeć i posłodzić resztą cukru z cukrem waniliowym. Kaszę dokładnie wymieszać z jabłkami, przełożyć do formy, polać roztopionym masłem i zapiec w piekarniku w temperaturze 200 stopni przez 15 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Monika-twin 19.01.2015 23:17
lubie takie dania.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak