Kasza jaglana z bananem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kasza jaglana

    1/3 szkl
  • cukier

    2 łyżki
  • otręby pszenne

    1 łyżka
  • banan

    1 szt
  • suszone morele

    1 łyżeczka
  • rodzynki

    1 łyżeczka
  • słonecznik

    1 łyżka
  • wiórki kokosowe

    1 łyżka
  • miód

    1 łyżka
  • jogurt naturalny

    1 łyżka
  • płatki kukurydziane

    1 łyżka
  • żurawina

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kaszę zalać szklanką wody i gotować na małym ogniu ok.13min. Wymieszać z cukrem. Ziarna słonecznika i wiórki kokosowe podprażyć na suchej patelni. Dodać do kaszy. Banana i suszone owoce pokroić w kostkę. Wymieszać z kaszą, dodać otręby. Kaszę nakładać do pucharków, udekorować miodem, jogurtem i płatkami kukurydzianymi.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (17)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Monika-twin 29.09.2014 20:50
Lubie takie połączenia, zdrowe i smaczne.
Monika-twin 28.09.2014 21:46
pyszny deser.
Aleksandraa 10.03.2014 19:57
Pyszne dodatki do kaszy :)
Edith85 07.11.2013 19:22
kasza jaglana to cudo, właściwie wszystko można do niej dodać i będzie super. Super przepis, jedyne co mi przeszkadza to płatki kukurydziane i cukier.
RenataZ-et 27.10.2013 21:52
super pomysł na deser
IZABELA29 13.07.2013 20:30
cos co bardzo smakowicie wygląda
hahanka 03.03.2013 19:32
kasza na słodko - muszę spróbować
Granita 02.03.2013 08:37
bardzo wartościowy przepis,niosący zdrowie;)
Rafał10 31.01.2013 09:02
mmmm coś wspaniałego :) aż ślinka cieknie !
caralajna 30.01.2013 08:31
moje ulubione smaki

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat