Kasza gryczana z pieczarkami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Od razu zapowiadamy, że to nie tylko dodatek do obiadu. Kasza niesamowicie smakuje bez żadnych mięs itp.
Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

Składniki:

  • kasza gryczana niepalona

    150 gramów
  • pieczarki

    150 gramów
  • por (biała część)

    1 sztuka
  • masło klarowane

    1 łyżka
  • ząbki czosnku

    2 sztuki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kaszę gotujemy na sypko.
Pieczarki (pokrojone w kostkę) smażymy na rozgrzanym maśle, razem z porem pokrojonym w piórka, oprószając solą. Pod koniec dodajemy posiekany czosnek.
Mieszamy razem z kaszą, doprawiając do smaku solą i pieprzem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat