Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kasza gryczana smażona z prem, kiełkami i tofu

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kasza gryczana niepalona 200 g
por 1 szt mały
mieszanka kiełków na patelnię 1 opakowanie
tofu 1 paczka
sos sojowy 2-3 łyżki
oliwa do smażenia
natka pietruszki 1 łyżka

Porada

Kaszę gryczaną niepaloną można wymienić na inną, ulubioną!

Przepis i sposób przygotowania na: Kasza gryczana smażona z prem, kiełkami i tofu

Kaszę ugotować w osolonym wrzątku. Odcedzić.
Na patelni rozgrzać oliwę. Wrzucić pokrojone w kostkę 1 cm tofu- dodać 1 łyżkę sosu sojowego- podsmażyć. Odłożyć.
Dodać 1 łyżkę oliwy na patelnię i wrzucić pokrojonego w cienkie plasterki pora. smażyć przez 2 min. Następnie dorzucić kiełki- smażyć razem przez 3 min. Włożyć kasze- wymieszać razem- ew. doprawić resztą sosu sojowego- do smaku.
Kaszę wyłożyć na talerz, posypać tofu i pietruszką.
Smacznego!

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 04.12.2016 11:42
ciekawy pomysł
benka 17.11.2016 18:05
Tak przygotowanej kaszy jeszcze nie jadłam.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak