Kasz kuskus z pieczarkami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pieczarki

    1/2 kg
  • kuskus

    1,5 szklanki
  • cenula

    2 szt
  • kukurydza

    1 puszka
  • przyprawa do zup

    2 łyzki
  • pieprz

  • sól

  • natka pietruszki

  • olej do smażenia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pieczarki pokroić w plasterki, wyłożyć na mocno rozgrzaną patelnię i zrumienić. Cebulę pokroić w kostkę i podsmażyc na oleju. Ugotować kuskus w wodzie z dodatkiem maggi. Gdy kasza wchłonie wodę, dodać pieczarki, kukurydzę i cebulę. Podgrzewać razem kilka minut na bardzo małym ogniu, cały czas mieszając. Posypać natką pietruszki.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ada-Gaba 22.02.2014 09:00
robię podobnie, bardzo smaczna
forgielka 01.06.2012 08:28
ciekawe

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat