Kartoplianiki

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemniaki

    8 sztuk
  • cebula

    1 sztuka
  • mięso mielone

    40 dg
  • mąka pszenna

    1 szklanka
  • jaja

    2 sztuki
  • natka pietruszki

    1 pęczek
  • sól do smaku

  • olej roślinny

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ziemniaki obrać, ugotować i zrobić z nich puree. Cebulę drobno posiekać i obsmażyć z mięsem na oleju. Pietruszkę również drobno posiekać. Do puree dać jajka i mąkę oraz dobrze wymieszać. Mięso i pietruszkę również wymieszać. Formować kotleciki, które należy nadziewać farszem z mięsa i pietruszki. Obtoczyć w mące. Smażyć z obu stron.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat