Kartoflak

Kartoflak

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemniaki

    1,5 kg
  • cebula

    120 g
  • jajka

    3
  • mąka pszenna

    150 g
  • boczek wędzony

    370 g
  • Pieprz czarny- MŁYNEK

  • Sól ziołowa- MŁYNEK

  • majeranek Prymat

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Obraną cebulę i ziemniaki zetrzeć na tarce. Dodać mąkę, jajka i przyprawy. Część boczku pokroić w drobną kostkę, podsmażyć, dodać do masy i wszystko wymieszać. Resztę boczku pokroić w cienkie plastry i wyłożyć nimi dno formy. Następnie wyłożyć gotową masę i piec w piekarniku około 1 godziny.
SyMiki
Podawać z surówkami.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat