Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Kartoflak

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki
1,5 kg
cebula
120 g
jajko
3
mąka pszenna
150 g
boczek wędzony
370 g
Pieprz czarny Prymat w młynku
Sklep Prymat
Sól morska ziołowa Prymat w młynku
Sklep Prymat
Majeranek suszony Prymat
1 łyżeczka
Sklep Prymat

Porada

Podawać z surówkami.

Przepis i sposób przygotowania na: Kartoflak

Obraną cebulę i ziemniaki zetrzeć na tarce. Dodać mąkę, jajka i przyprawy. Część boczku pokroić w drobną kostkę, podsmażyć, dodać do masy i wszystko wymieszać. Resztę boczku pokroić w cienkie plastry i wyłożyć nimi dno formy. Następnie wyłożyć gotową masę i piec w piekarniku około 1 godziny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak