karpatka

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • woda

    1 szkl
  • margaryna

    0,5 kostka
  • sól

  • mąka

    1 szkl
  • mleko

    1 szkl
  • cukier

    1 szkl
  • jaja

    8 szt
  • budyń1

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Zagotować: wode margarynę z szczypta soli do gorącego wsypać mąke. Dokładnie wymieszać odstawić z ognia wbić 5 jaj po jednym ciągle mieszając. Ciasto podzielic na 2 części piec każde po ok. 45 min.
Krem: Zagotować mleko a do niego wlać masę zrobioną z cukru, 3 jajek i budyniu. Masę wlać na gotujące mleko ciągle mieszając aż zgęstnieje utrzeć jedna kostke margaryny wszystko wymieszać. Przełożyć ciasto. Ciasto można posypać cukrem pudrem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
mala2021 18.02.2011 15:23
mmm karpatka,pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat