Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karpata

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka szklanka
woda szklanka
margaryna pół kostki
jajko 5
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Karpata

Wodę z masłem i szczyptą soli zagotować. Do gotującej się wsypać mąkę i energicznie mieszać (nie przerywać) aż ciasto zacznie się formować i odchodzić od brzegów. Zdjąć z ognia i wystudzić. Do zimnego ciasta dodawać po jajku i miksować. Ciasto podzielić na dwie części. Blachę do pieczenia wyłożyć papierem do pieczenia i rozsmarować ciasto. Każdy blat piec około pół godz. w 200stopniach.

Krem:
budyń śmietankowy
mleko
masło

Ugotować budyń wg przepisu na opakowaniu. Wystudzić. Zimny zmiksować z kostką masła. Kremem smarować blat ciasta, przykryć drugim i posypać cukrem pudrem. Schować do lodówki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

tom 19.08.2012 15:00
apetyczna
edita15 19.08.2012 14:53
poproszę kawałeczek :)
edita15 19.08.2012 14:53
poproszę kawałeczek :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak