Karp wigilijny

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • karp

    10 dzwonkow
  • jajko

    1 szt
  • mąka

    do smaku
  • sól

    do smaku
  • tłuszcz

    do smażenia
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Karp wigilijny foto
Dzwonki myjemy, osuszamy, solimy i posypujemy przyprawą do ryb. Zostawiamy na ok godz.
Krok 2 - Karp wigilijny foto
Jajko wybijamy i lekko roztrzepujemy. Mąkę wysypujemy do miseczki.
Krok 3 - Karp wigilijny foto
Rybę moczymy w jajku.
Krok 4 - Karp wigilijny foto
Następnie w mące.
Krok 5 - Karp wigilijny foto
Smażymy na głębokim i rozgrzanym tłuszczu.
Krok 6 - Karp wigilijny foto
Smażymy z obu stron do uzyskania rumianego koloru.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Katarzyna59 23.02.2014 09:37
uwialbiam karpia
IKrakowianka 18.02.2014 11:34
pyszna rybka
Krystyna32 25.12.2012 08:37
pycha
smakowita 23.08.2012 22:01
najlepsza rybka na stół wigilijny
berys18 04.07.2012 08:37
ładnie usmażony
zuzanna_z 30.04.2012 13:20
lubię
zuzanna_z 30.04.2012 13:19
lubię
Mariusz10 11.02.2012 16:37
znakomity!
calliope 06.01.2012 09:59
wygląda super :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat