Karp w galarecie

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • marchewki

    2 sztuki
  • pietruszka

    1 sztuka
  • groszku konserwowego

    1 puszka
  • jajek

    3 sztuki
  • żurawiny

    4 łyżki
  • Żelatyna wieprzowa Prymat

    5 łyżeczek
  • sałaty

    sztuka
  • wody

    2 l
  • soli

    2 łyżeczki
  • pieprzu

    2 łyżeczki
  • cytryna

    1 sztuka
  • karp

    7 dzwonków
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Marchewkę, pietruszkę obrać,umyć i pokroić na plasterki. Wrzucić do garnka z wodą i zagotować. Następnie dodać dzwonki karpia i gotować do miekkości. Gdy ryba zmięknie delikatnie wyjąć łyżką cedzakową i odłożyć na talerz do wystudzenia. Pozostały wywar przyprawić do smaku oraz dodac żelatynę. Jajka ugotować na twardo i ostudzić. Obrać ze skorupek i pokroić na plastry. Na półmisek ułożyć liście sałaty oraz porcje karpia. Na około ułożyc groszek konserwowy, plasterki jajka, cytryny oraz żurawinę. Zalać wywarem i wstawić do lodówki do całkowitego stężenia.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
SmacznaPyza 01.01.2014 19:33
według mnie nieładnie bo galareta mętna i nierówno nałożona
halina17 01.01.2014 11:49
Dobra ryba.
krystyna330 01.01.2014 11:04
pyszności mniam
Krzysztof15 01.01.2014 10:32
pyszny karpik
Romanowka 01.01.2014 10:22
Pyszna, ładnie podana rybka!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat