Karp smażony z pieczarkami

Karp smażony z pieczarkami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • karp

    1 kg
  • pieczarki

    30 dkg
  • jajko

    1 szt
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

  • masło

    3 łyżki
  • olej do smażenia

  • sól, pieprz

Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Karp smażony z pieczarkami

Pieczarki umyć, pokroić w plasterki u smażyc na maśle. Karpia pokroić w dzwonka, przyprawic solą i pieprzem, zanurzyć w roztrzepanym jajku i obtoczyć w bułce, Usmażyć na oleju,wyłożyc na półmisek i posypac pieczarkami

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dorota59 06.07.2011 18:11
super połączenie
Gosia32
Gosia32 14.05.2011 00:16
pychotka;]

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat