Karp smażony

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    do panierki
  • jajko

    4-5 do panierki
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • papryka

    do smaku
  • karp

    1 kg
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Karpia ( zabitego oczyszczamy, odcinami głowe, ogon, oczysczamy z łusek. dzielimy na części i kolejno maczamy w jajku potem w mące. W jajku wymieszane są przyprawy. Smażymy z dwóch stron na rozgrzanym oleju na patelni.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Piter 31 10.05.2013 15:03
Bardzo lubię :)
Aneta41 22.04.2012 18:57
ja jeszcze po smażeniu wkładam na 20min do piekarnika wtedy jest smaczniejszy;)
Lidia6 28.02.2012 16:59
uwielbiam taką rybę
Lidia6 28.02.2012 16:59
uwielbiam taką rybę
owocówka 29.12.2011 08:40
ekstra
mikrusiak 28.12.2011 20:41
karpik zawsze :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat