Karminadle

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso mielone

    40 dag
  • bułka

    1 szt.
  • cebula

    1 szt.
  • pietruszka zielona

    1 łyżka
  • sól

    1 szczypta
  • pieprz

    1 szczypta
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    60 g
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso wymieszać z namoczoną bułką, surowym jajkiem,posiekaną zieleniną, drobno posiekaną cebulą. Doprawić do smaku solą,pieprzem. Dobrze wyrobić na jednolitą masę.
Z masy mięsnej formować kotleciki. Na patelni rozgrzać tłuszcz (olej) i smażyć jak, aż ładnie się zrumienią. Można podać z ziemniakami i buraczkami.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Pacia 25.01.2012 14:24
pyszne-?l?skie
Magdalena1110 27.03.2011 09:43
lubię

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat