Karmelowe żeberka

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • żeberka

    1 kg
  • miód

    2 łyżki
  • olej

    6 łyżek
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Żeberka podzielić na porcje. Wszystkie
składniki marynaty wymieszać ze sobą.
Zalać nią dokładnie żeberka. Odstawić do
lodówki na około godzinę. Wyłożyć do
piekarnika, zalać częścią marynaty i piec
dolewając między czasie resztę marynaty.
Żeberka będą idealne kiedy sos zrobi się
karmelowy.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
gusia1000 19.12.2010 00:15
Super sprawa.
wedith1 15.12.2010 20:17
Muszą być smaczne!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat