Przepis i sposób przygotowania na: Karmelek krakersowy
Kroki postępowania
Pianka:
Galaretkę rozpuścić w ¾ szklanki wrzątku. Śmietanę ubić na sztywno z cukrem, na koniec wlać lekko tężejącą galaretkę.
mąka |
1 łyżka
|
mąka ziemniaczana |
1 łyżka
|
orzechy włoskie |
200 g
|
białko |
5 szt
|
cukier |
3/4 szkl
|
proszek do pieczenia |
1/2 łyżki
|
miód |
1 łyżka
|
mleko |
1 litr
|
jajko |
2 szt
|
cukier |
8 łyżek
|
cukier waniliowy |
1 op
|
mąka ziemniaczana |
100 g
|
margaryna |
150 g
|
śmietana 30% |
330 ml
|
galaretka cytrynowa |
1 szt
|
cukier |
1 łyżka
|
krakersy |
2 op
|
powidła śliwkowe |
10 łyżek
|
masa krówkowa |
1 op
|
czekolada gorzka |
|
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: